scan

Zwangerschap

Een zwangerschap is een bijzondere en spannende tijd die veel verandering in je huidige leven zal geven. De zwangerschap is vaak ook een tijd met veel vragen en onzekerheden, zeker bij een eerste kindje. Je negen maanden zwangerschap biedt gelukkig voldoende tijd om je goed voor te bereiden.

Gratis kraamcadeauMeld je hier aan
 

Inschrijven voor kraamzorg

Ben je zwanger? Dan is het goed om je zo spoedig mogelijk in te  schrijven voor Kraammetzorg. Wacht niet te lang met inschrijven, dan kan ik namelijk optimaal rekening houden met jouw uitgerekende bevallingsdatum.

Zodra ik je inschrijfformulier heb ontvangen krijg je van mij een bevestiging per e-mail en ben je verzekerd van professionele kraamzorg.

warmte

Inschrijfformulier + gratis boekje of kraamcadeau.

Schrijf je nu in en ontvang een leuk ‘Kraamcadeau’ namelijk Warmte van Edmond Schoorel of een ‘Kraamcadeau’ van Handmade by Eline

Schrijf je hier digitaal in of

Download hier het inschrijfformulier

Stuur het ingevulde en ondertekende formulier vervolgens op naar:

Kraammetzorg
t.a.v. Renée van der Heide-Canrinus
Tjalling wagenaarstraat 33
9203 SP  Drachten

Heb je nog vragen? Dan kun je mij altijd bellen of een email sturen.
Leverings- en betalingsvoorwaarden.

Intakegesprek

Rond de zevende maand van je zwangerschap zal ik contact met je opnemen voor een persoonlijk intakegesprek. Aan de hand van jouw persoonlijke situatie en het ‘landelijk indicatie protocol’, kan ik je dan exact aangeven op hoeveel uren kraamzorg jij recht hebt en hoeveel uren je maximaal vergoed kunt krijgen van je zorgverzekeraar.

Dit is uiteraard slechts een eerste indicatie. Want e.e.a. kan na de bevalling en tijdens de kraamweek in overleg met de verloskundige of huisarts nog worden bijgesteld.  De uren die ik assisteer tijdens de bevalling staan overigens los van de zorguren die je ontvangt.

In dit gesprek ontvang je tevens het kraamdossier die in je kraamtijd regelmatig gebruikt zal worden.

Verder bespreek ik in dit gesprek graag jouw specifieke wensen en de wensen van je gezin. Het gaat dan bijv. om:

  • Waar wil je bevallen: thuis of in het ziekenhuis?
  • Heb je een hoog-laagbed nodig van het hulpmiddelencentrum?
  • Welke voeding wil je geven?
  • Welke spullen heb je nodig voor je baby?
  • Zorg voor de overige gezinsleden?
  • Etc.

Ook zal ik je, in dit ca. één uur durende gesprek, alvast iets meer vertellen over de inhoud van de kraamzorg tijdens de bevalling en in de periode daarna. Natuurlijk kunnen we dan ook al je mogelijke vragen over zwangerschap & kraamzorg bespreken.

Kraampakket

Via vrijwel alle zorgverzekeraars kun je vanaf de zesde maand (24 weken) van je zwangerschap een kraampakket aanvragen. Hier zit alles in wat je nodig hebt voor een thuisbevalling en de kraamtijd. Meer informatie over het kraampakket kun je ook vinden op de website van je zorgverzekeraar.

Als je niet via de zorgverzekeraar een kraampakket kunt ontvangen, dan kun je ook één aanschaffen via internet of bijvoorbeeld bij een babyspeciaalzaak, een groene kruiswinkel of een drogist.

Boodschappenlijst

Boodschappenlijst voor je kraamtijd, wel zo gemakkelijk

Om je verder op weg te helpen heb ik voor het gemak alvast een boodschappenlijst gemaakt met alle benodigdheden voor je bevalling en kraamtijd.

Klik hier om de boodschappenlijst te downloaden
Copyright © 2016 - Renée van der Heide - Canrinus. Leveringsvoorwaarden Algemene voorwaarden