renee-web

Welkom bij Kraam met Zorg

De geboorte van een kindje is met niets te vergelijken. Het is alsof je even in een andere wereld terecht komt. Kraammetzorg verleent kraamzorg en ontzorgt jou én je gezin bij de geboorte van een baby. In de regio en in het buitenland.

Renée van der Heide – Canrinus
Kraamverzorgster

Gratis kraamcadeauMeld je hier aan

Zwangerschap

Een zwangerschap is een bijzondere en spannende tijd die veel verandering in je huidige leven zal geven. De zwangerschap is vaak ook een tijd met veel vragen en onzekerheden, zeker bij een eerste kindje. Je negen maanden zwangerschap biedt gelukkig voldoende tijd om je goed voor te bereiden.

Bevalling

Thuis of in het ziekenhuis bevallen? Zwangere vrouwen in Nederland kunnen zowel thuis, als in het ziekenhuis bevallen. Afhankelijk van je situatie is dit iets wat de verloskundige samen met jullie bespreekt en besluit.

Kraamtijd

Meestal heb je kraamzorg in de eerste week direct na de bevalling. De zorg voor jou en je baby staan hierin voorop.  Daarnaast heb ik als kraamverzorgster ook oog voor de partner en de eventuele andere gezinsleden. Tenslotte krijg je samen als gezin een nieuw kindje.

Vergoeding

Als moeder heb je standaard recht op een basispakket van 49 uren kraamzorg (als je borstvoeding geeft) en 45 uren bij flesvoeding. Dit alles verdeeld over 8 dagen. In de praktijk gaat het dan om ca. 5 à 6 uren per dag.

 DSC_0847

Kraam met Zorg

De naam zegt het al, kraam met zorg. Die zorg bestaat vooral uit liefde en respect voor mensen en gezinnen. Mijn doel is om voor ieder gezin de kraamperiode zo ontspannen en plezierig mogelijk te laten verlopen. Ik ben er van overtuigd dat elk gezin, elke moeder en baby speciaal zijn! Bovendien vind ik het belangrijk dat iedereen de zorg voor een kind op zijn of haar eigen manier mag invullen.

Over mijzelf

In het kort iets over mezelf: ik ben Renée, getrouwd en moeder van drie dochters en trotse oma van vier kleinkinderen.

Ik ben zo ongeveer 35 jaar geleden begonnen als kraamverzorgster. Eerst in dienstverband bij een kraamzorgorganisatie en sinds elf jaar als zelfstandig kraamverzorgster. Tussen het ’kramen’ door heb ik ook gewerkt in de ouderenzorg, het ziekenhuis en het bedrijfsleven. Maar bij de kraamzorg ligt mijn hart. Door diverse vormen van scholing en het maandelijks bijwonen van vakinhoudelijke bijeenkomsten heb ik mijzelf ontwikkeld tot een professioneel kraamverzorgster met de nieuwste inzichten en ruime ervaring. In 2013 heb ik de opleiding Natuurlijke Kraamzorg gevolgd. Dit is een aanvulling op de reguliere kraamzorg, die het accent legt op warmte en omhulling en het veilig leren omgaan met natuurlijke materialen en producten. Denk hierbij aan wol en kamille. Daarnaast ben ik draagconsulent en kan ik je helpen bij het leren knopen van een draagdoek of het uitzoeken van een passend draagsysteem.

Mijn werkzaamheden voer ik met veel liefde en zorg uit in heel diverse gezinnen. Ook in het buitenland ben ik als kraamverzorgende werkzaam in Nederlandse gezinnen. Ik vind het elke keer weer bijzonder om bij de start van een nieuw leven aanwezig te mogen zijn. Het geeft mij enorm veel voldoening. Ik stel mijzelf altijd positief en flexibel op en kan me goed aanpassen aan verschillende omstandigheden.

Mijn uitdaging is om een diversiteit aan mensen te mogen bijstaan in de kraamperiode. Mijn belangstelling gaat zowel uit naar Nederlandse gezinnen als gezinnen uit andere culturen. Ik vind het werken met verschillende mensen, of het nou gaat om leeftijd, cultuur of sociale achtergrond, vaak juist heel boeiend. Bovendien vind ik het erg leuk om leerling kraamverzorgsters te begeleiden in het werk van kraamverzorgende.

 

Schermafbeelding 2012-10-12 om 23.14.14

Werkgebied

Mijn werkgebied betreft met name regio Friesland en de aangrenzende gebieden zoals bijvoorbeeld: de kop van Overijssel, Drenthe en de Westkant van Groningen. Vanuit mijn woonplaats Drachten verleen ik kraamzorg en reis ik gemakkelijk af naar gezinnen in deze regio om binnen een uur na oproep bij een bevalling aanwezig te zijn.

Woon je buiten deze regio en wil je wel graag kraammetzorg ontvangen, neem dan gerust contact met mij op.

 

DSC_0091

Kraamzorg in het buitenland

Sinds de zomer van 2008 ben ik ook werkzaam als kraamverzorgende in het buitenland bij Nederlandse gezinnen die daar wonen en werken. Deze manier van kraamzorg verlenen geeft extra dimensie aan mijn vak. Deze grenzeloze werkwijze van Kraammetzorg, biedt Nederlandse gezinnen in het buitenland de mogelijkheid om kraamzorg te ontvangen van een Nederlandse kraamverzorgster en zo een goede start te maken als gezin bij deze bijzondere gebeurtenis.

Zo heb ik onder andere kraamzorg verleend in Noorwegen, Polen, Duitsland, Italië, Luxemburg, Ierland en Brazilië. Werken in het buitenland doe ik zowel zelfstandig als in samenwerking met collega’s die ook ervaring hebben met het verlenen van kraamzorg in het buitenland en met Cradle Kraamzorg.

Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het kan zijn,om bij een belangrijke gebeurtenis als het krijgen van een kindje in je eigen moedertaal te kunnen spreken en iemand om je heen te hebben die je meteen verstaat en begrijpt.

Woon je in het buitenland en je verwacht een kindje of je hebt familie of vrienden die in het buitenland wonen en je gunt hun een Nederlandse kraamtijd?

Bel mij gerust en ik zal je alles vertellen over de werkwijze en vergoedingen van grenzeloze kraammetzorg!

Vanuit het buitenland bellen met; +31 512 542 985 of +31 6 180 81 454 of een email sturen naar: renee@kraammetzorg.nl

 

SONY DSC

Contact

Wil je meer informatie, heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Dan kun je me altijd bellen of een email sturen.

Renée van der Heide – Canrinus.
Gediplomeerd zelfstandig kraamverzorgende.

Tjalling Wagenaarstraat 33
9203 SP  Drachten

0031(0) 6 – 180 814 54

b.g.g: Kraamzorg Renske Lageveen 0031(0) 6-25058842 of 0031(0) 6-315 282 25

24/7 bereikbaar

www.kraammetzorg.nl
renee@kraammetzorg.nl

KvK-nummer: 01155012

AGB code: 006075

 
Copyright © 2016 - Renée van der Heide - Canrinus. Leveringsvoorwaarden Algemene voorwaarden