DSC03543

Bevalling

Thuis of in het ziekenhuis bevallen? Zwangere vrouwen in Nederland kunnen zowel thuis, als in het ziekenhuis bevallen. Afhankelijk van je situatie is dit iets wat de verloskundige samen met jullie bespreekt en besluit.

Gratis kraamcadeauMeld je hier aan
 

Thuis bevallen

Tijdens de bevalling is het mijn taak om de verloskundige of huisarts te assisteren. Daarnaast ondersteun en begeleid ik jou en eventueel ook je partner. Wat de precieze invulling zal zijn is afhankelijk van jou/jullie wensen.

Naast mijn opleiding als kraamverzorgende ben ik ook opgeleid tot doula-kraamverzorgende. Lees hierover meer op de pagina:
Aanvullende begeleiding bij zwangerschap

In het ziekenhuis bevallen

Bij een poliklinische bevalling in het ziekenhuis assisteer ik de verloskundige en geef aanvullende begeleiding. De ziekenhuizen waar dit mogelijk is zijn het MCL te Leeuwarden, Nij Smellinghe te Drachten, De Tjongerschans te Heerenveen en het UMCG te Groningen. Bij een medische indicatie zul je zorg ontvangen van het verplegend personeel. Op verzoek kan ik eventueel wel aanwezig zijn tijdens deze bevalling, bijvoorbeeld voor aanvullende ondersteuning en begeleiding. Dit kan tijdens de intake besproken worden.

Als je bevallen bent, en alles goed gaat met jou en je baby, dan mag je vaak dezelfde dag al naar huis. Ik kom dan meteen bij je thuis om je in de resterende dagen van je kraamweek te helpen bij de zorg voor je baby.

Tijdig melden wanneer het zover is

Het is prettig voor jou om te weten dat je op mij kunt rekenen als het zover is. Vergeet dus niet om tijdig te bellen als de bevalling begint. Bijvoorbeeld als de weeën gestart zijn of als de vliezen gebroken zijn. Ook als je besluit in het ziekenhuis te willen bevallen is het belangrijk om dit tijdig te melden: ik kan dan namelijk alvast voorbereidingen treffen en op tijd bij je zijn.
Copyright © 2016 - Renée van der Heide - Canrinus. Leveringsvoorwaarden Algemene voorwaarden