DSCF4327

Vergoeding

Als moeder heb je standaard recht op een basispakket van 49 uren kraamzorg (als je borstvoeding geeft) en 45 uren bij flesvoeding. Dit alles verdeeld over 8 dagen. In de praktijk gaat het dan om ca. 5 à 6 uren per dag.

Gratis kraamcadeauMeld je hier aan
 

Recht op kraamzorg

Bovenop de 49-basisuren kun je in sommige gevallen ook in aanmerking komen voor extra uren (bijv. als er zich problemen voordoen met jou of de baby). Het wettelijk minimum voor kraamzorg is vastgesteld op 24 uur en het maximum: 80 uur. Deze uren dienen vervolgens verdeeld te worden over maximaal 10 dagen. Er geldt voor ieder uur kraamzorg een wettelijke eigen bijdrage van € 4,30 (2017). Bij de meeste aanvullende pakketten van zorgverzekeraars wordt dit geheel of gedeeltelijk vergoed.

Samen overleggen we hoe we deze uren het beste kunnen verdelen over de beschikbare dagen. Zo is het bijvoorbeeld vaak prettig om op de eerste dagen meer uren zorg te hebben en op de laatste dagen wat minder.

Samenwerking

Als zelfstandig kraamverzorgende werk ik samen met collega’s zelfstandig kraamverzorgenden die net als ik lid zijn van de coöperatie kraamzorggroep U.A. en met kraamzorg-organisaties. Hierdoor ben je ook verzekerd van professionele zelfstandige kraamzorg, bijvoorbeeld in geval ik geen kraamzorg kan verlenen door overmachtsituaties. De coöperatie kraamzorggroep U.A. en de kraamzorgorganisaties hebben contracten met alle zorgverzekeraars. De coöperatie kraamzorggroep U.A. en de kraamzorg-organisaties waar ik mee samenwerk zijn HKZ en WHO-UNICEF borstvoeding gecertificeerd. Heb je hier vragen over dan kun je mij altijd bellen.

Coöperatie Kraamzorggroep
logo-vereniging-draagdoekco1sbb-beeldmerkCopyright © 2016 - Renée van der Heide - Canrinus. Leveringsvoorwaarden Algemene voorwaarden