Het werken als kraamverzorgende in het buitenland bij Nederlandse gezinnen geeft een extra dimensie aan mijn vak. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het kan zijn, om bij een belangrijke gebeurtenis als het krijgen van een kindje je eigen moedertaal te kunnen spreken en iemand om je heen te hebben die je meteen verstaat en begrijpt.

Ik heb onder andere kraamzorg verleend bij gezinnen die (tijdelijk) wonen en werken in Noorwegen, Polen, Duitsland, Italië, Luxemburg, Engeland, Ierland en Brazilië. Werken in het buitenland doe ik zowel zelfstandig als in samenwerking met collega’s die ook ervaring hebben met het verlenen van kraamzorg in het buitenland zoals Kraamzorg Kiddo. Deze grenzeloze werkwijze van Kraammetzorg, biedt Nederlandse gezinnen in het buitenland de mogelijkheid om kraamzorg te ontvangen van een Nederlandse kraamverzorgster en zo een goede start te maken als gezin.

De werkwijze is altijd in nauw overleg met het gezin, waarbij we onder andere de onderstaande punten vooraf bespreken:

  • Ben je verzekerd bij een Nederlandse zorgverzekeraar dan wordt kraamzorg meestal vergoed. Dit kun je nakijken in je polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Zij werken volgens het Landelijk Indicatie Protocol en vergoeden minimaal 24 en maximaal 80 uur.
  • Mocht je de kraamzorg niet vergoed krijgen dan maak ik een offerte waar we beide tevreden mee zijn. Ook is het wellicht mogelijk om aanspraak te doen op een sociaal fonds van de werkgever. Mijn buitenlandse gezinnen die zelf de kosten dragen zien Kraammetzorg vaak als een investering bij een belangrijk moment in hun leven.
  • Ik lever minimaal 40 uren zorg over 5 of 6 dagen. Meer uren en aantal dagen zijn altijd mogelijk in gezamenlijk overleg.
  • Mijn uurtarief wordt exclusief reis- en verblijfkosten berekend. Als de zorg is afgerond ontvang je van mij een factuur.
  • Verblijf: wens je privacy voor je gezin en voor mij buiten mijn zorguren om dan logeer ik graag in een bed & breakfast of een hotel bij jullie in de buurt. Daarnaast ik kan ook intern bij jullie in huis en gezin verblijven als er een aparte logeerkamer en/of badkamer aanwezig is. We maken dan samen afspraken over de invulling hiervan.
  • Ik stel geen speciale eisen aan mijn verblijf, maar veilig reizen en verblijven spreken voor zich.
  • Afhankelijk van de hoogte van de reiskosten, bepalen we samen een vooraf te betalen bedrag.
  • Het is belangrijk dat een plaatselijk (huis)arts, verloskundige of gynaecoloog eindverantwoordelijk is voor de zorg, zodat hij/zij bij calamiteiten in de kraamweek snel kan worden ingezet.
  • Tip: Vraag op tijd je kraamzorg aan! Mede omdat jullie in het buitenland wonen. Omdat steeds meer zwangere vrouwen vroeg in de zwangerschap zorg aanvragen (vaak voor 10 weken) is het snel vol in mijn planning.

Eenmaal ingeschreven bij Kraammetzorg, neem ik contact met je op en kijken we samen naar jullie wensen en mogelijkheden qua contactmomenten.

Woon je in het buitenland en je verwacht een kindje of heb je familie of vrienden die in het buitenland wonen en je gunt hen een Nederlandse kraamtijd? Bel mij gerust en ik zal je alles vertellen over de werkwijze en vergoedingen van grenzeloze Kraammetzorg! Vanuit het buitenland bellen met; +31 6 180 81 454 of een email sturen naar: renee@kraammetzorg.nl