Mijn werkgebied betreft met name regio Friesland en de aangrenzende gebieden zoals de kop van Overijssel, Drenthe en de westkant van Groningen. Vanuit mijn woonplaats Drachten verleen ik kraamzorg en reis ik gemakkelijk af naar gezinnen in deze regio om binnen een uur na oproep bij een bevalling aanwezig te zijn.

Woon je buiten deze regio en wil je wel graag Kraammetzorg ontvangen, neem dan gerust contact met mij op.

Kraamzorg in het buitenland

Naast mijn werk in Noord-Nederland ben ik werkzaam als kraamverzorgende in het buitenland. Het gaat dan om Nederlandse gezinnen die daar wonen en werken. Het werken in het buitenland geeft een extra dimensie aan mijn vak. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het kan zijn, om bij een belangrijke gebeurtenis als het krijgen van een kindje je eigen moedertaal te kunnen spreken en iemand om je heen te hebben die je meteen verstaat en begrijpt.

Ik heb onder andere kraamzorg verleend in Noorwegen, Polen, Duitsland, Italië, Luxemburg, Ierland en Brazilië. Werken in het buitenland doe ik zowel zelfstandig als in samenwerking met collega’s die ook ervaring hebben met het verlenen van kraamzorg in het buitenland en met Cradle Kraamzorg. Deze grenzeloze werkwijze van Kraammetzorg, biedt Nederlandse gezinnen in het buitenland de mogelijkheid om kraamzorg te ontvangen van een Nederlandse kraamverzorgster en zo een goede start te maken als gezin.

De werkwijze is altijd in nauw overleg met het gezin, waarbij we onder andere de onderstaande punten vooraf bespreken:

  • Ben je verzekerd bij een Nederlandse zorgverzekeraar dan wordt kraamzorg meestal vergoed. Dit kun je nakijken in je polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Zij werken volgens het Landelijk Indicatie Protocol en vergoeden gemiddeld 49 uren.
  • Mocht je de kraamzorg niet vergoed krijgen dan kun je soms aanspraak doen op een sociaal fonds van de werkgever. Mijn buitenlandse gezinnen die zelf de kosten dragen zien Kraammetzorg vaak als een investering bij een belangrijk moment in hun leven.
  • Krijg je de kraamzorg niet vergoed van je zorgverzekeraar dan lever ik minimaal 40 uren zorg over 5 of 6 dagen. Meer uren en aantal dagen zijn altijd mogelijk in gezamenlijk overleg.
  • Mijn uurtarief wordt exclusief reis- en verblijfkosten berekend. Als de zorg is afgerond ontvang je van mij een factuur.
  • Verblijf: ik kan intern verblijven in je gezin als er een aparte logeerkamer aanwezig is, maar wens je privacy voor je gezin buiten mijn zorguren om dan logeer ik in een hotel of bed & breakfast bij jullie in de buurt.
  • Ik stel geen speciale eisen aan mijn verblijf, maar veilig reizen en verblijven spreken voor zich.
  • Het is belangrijk dat een plaatselijk (huis)arts, verloskundige of gynaecoloog eindverantwoordelijk is voor de zorg, zodat hij/zij bij calamiteiten in de kraamweek snel kan worden ingezet.

Woon je in het buitenland en je verwacht een kindje of heb je familie of vrienden die in het buitenland wonen en je gunt hen een Nederlandse kraamtijd? Bel mij gerust en ik zal je alles vertellen over de werkwijze en vergoedingen van grenzeloze Kraammetzorg! Vanuit het buitenland bellen met; +31 512 542 985 of +31 6 180 81 454 of een email sturen naar: renee@kraammetzorg.nl