Renée

Ik ben Renée, getrouwd met Johannes en moeder van drie dochters en trotse beppe van vijf prachtige kleinkinderen. Als kraamverzorgster streef ik ernaar voor ieder gezin de kraamperiode zo ontspannen en plezierig mogelijk te laten verlopen. Ik ben er van overtuigd dat elk gezin, elke moeder en baby speciaal zijn en een unieke combinatie! Bovendien vind ik het belangrijk dat iedereen de zorg voor een kind op zijn of haar eigen manier mag invullen.

Mijn werkzaamheden als kraamverzorgster voer ik met veel liefde en zorg uit in heel diverse gezinnen. Ook in het buitenland ben ik als kraamverzorgende werkzaam in Nederlandse gezinnen. Ik vind het elke keer weer bijzonder om bij de start van een nieuw leven aanwezig te mogen zijn. Het werken met een diversiteit aan mensen, of het nu gaat om leeftijd, cultuur, geloof of sociale achtergrond, vind ik heel boeiend en zie ik als een uitdaging.

Geschiedenis

Ik ben in 1982 begonnen als kraamverzorgster. Eerst in dienstverband bij een kraamzorgorganisatie en sinds oktober 2006 als zelfstandig kraamverzorgster. Tussen het ’kramen’ door heb ik ook gewerkt in de ouderenzorg, het ziekenhuis en het bedrijfsleven. Maar mijn hart is altijd blijven liggen bij de kraamzorg.

Door diverse vormen van scholing en het bijwonen van vakinhoudelijke bijeenkomsten heb ik mijzelf ontwikkeld tot een professioneel kraamverzorgster met inmiddels veel ervaring. Als kraamverzorgende sta ik ingeschreven bij het kwaliteitsregister KCKZ. In 2013 heb ik de opleiding Natuurlijke Kraamzorg gevolgd. Daarnaast ben ik draagconsulent en kan ik je helpen bij het leren knopen van een draagdoek of het uitzoeken van een passend draagsysteem. Ik werk samen in een netwerk van zelfstandige kraamverzorgsters en vind het ook erg leuk om leerling kraamverzorgsters te begeleiden in het werk van kraamverzorgende.