Dit zijn vaak verdrietige of bijzondere situaties. Zo krijgen sommige vrouwen bijvoorbeeld te maken met een (late) miskraam, een te vroeg geboren kindje of met het overlijden van een kindje tijdens een zwangerschap, bevalling of kraamtijd.

In deze gevallen kan het zijn dat je recht hebt op kraamzorg, bijvoorbeeld couveuse-nazorg als je kindje veel te vroeg geboren is. Dit hangt ervan af of je aanvullend verzekerd bent. Als je deze zorg niet vergoed krijgt van je zorgverzekeraar en je wilt wel graag kraamzorg ontvangen voor een paar uur per dag dan kan ik jou die zorg leveren voor een aangepast tarief.

Kraammetzorg bij verlies van je kindje.

Juist in een verdrietige of onzekere tijd als deze, kan het erg fijn zijn wanneer de kraamverzorgster de dagelijkse zorg uit handen neemt. Mocht je onverhoopt hier mee te maken krijgen, ook dan kan ik je goed ondersteunen en bijstaan. Zowel op emotioneel vlak, maar ook in praktische zaken. Voor je gevoel staat jou leven even stil, maar de dagelijkse dingen gaan door. Eten koken, wassen of de zorg voor eventuele andere kinderen. Ik heb scholingen gevolgd om gezinnen in deze situatie goed te kunnen ondersteunen. Roept dit hoofdstuk vragen bij je op dan kun je mij altijd bellen of een email sturen.

Kraammetzorg bij diverse gezinsvormen.

Er zijn verschillende gezinsvormen in onze samenleving. Bijvoorbeeld: twee pappa’s, twee mamma’s, een combinatie, (bewust) alleen staande moeders of transgender. Als kraamverzorgende pas ik mij aan jullie situatie aan en ondersteun jullie zo goed mogelijk samen met een goed netwerk wat jullie om je heen kunnen verzamelen tijdens de zwangerschap.

Kraammetzorg bij een verbroken relatie.

Er is een kindje op komst maar jullie zijn als partners niet samen. Ook dan verleen ik kraamzorg. Ik hou rekening met jullie beide situaties en we maken vooraf goede afspraken over hoe we de kraamzorg in gaan vullen. Er is veel mogelijk en ik denk graag met jullie mee over oplossingen, altijd in het belang van de baby. Samen kom je er misschien moeilijk uit, maar met mij als tussenpersoon kom je verder.

Kraammetzorg bij adoptie of een pleegkindje.

Je hebt een kinderwens en die gaat in vervulling, de adoptie is een feit. Je bent vader en moeder geworden met je hart en kindje komt vaak na lang wachten bij je thuis. Je hebt alles goed voorbereid, maar hoe ga jij je kleine kindje verzorgen? Met deze bijzondere ervaring kan ik je ondersteuning bieden. Heb je vragen hierover, bel of mail mij dan.