Een zwangerschap is een bijzondere en spannende tijd die veel verandering in je huidige leven zal geven. De zwangerschap is vaak ook een tijd met veel vragen en onzekerheden, zeker bij een eerste kindje. Je negen maanden durende zwangerschap biedt gelukkig voldoende tijd om je goed voor te bereiden.

Inschrijven voor kraamzorg

Ben je zwanger? Dan is het goed om je zo spoedig mogelijk in te schrijven voor Kraammetzorg. Hoe eerder je dat doet, hoe beter ik rekening kan houden met jouw uitgerekende bevallingsdatum. Zodra ik je inschrijfformulier heb ontvangen krijg je van mij een bevestiging per e-mail en ben je verzekerd van professionele kraamzorg.

warmte

Inschrijfformulier + gratis boekje of kraamcadeau.
Schrijf je nu in en ontvang een leuk ‘Kraamcadeau’ namelijk het boekje Warmte van Edmond Schoorel, een verrassend handgemaakt kraamcadeau of een cadeaubon van Bliss Beauty Salon,

Schrijf je hier digitaal in of download hier het inschrijfformulier.

Heb je nog vragen? Dan kun je mij altijd bellen of een email sturen.
Lees hier de leverings- en betalingsvoorwaarden en hier de aanvullende voorwaarden.

Covid-19

Kraammetzorg hanteert de richtlijnen en adviezen van het RIVM. Naast de richtlijnen van het RIVM is er voor mij als kraamverzorgende de belangenorganisatie BO geboortezorg die mij voorziet van de juiste informatie omtrent het omgaan met COVID-19 in de geboortezorg. Ik ben in het bezit van alle BPM en hanteer daarvoor de regels zoals voorgeschreven op het moment dat de zorg start. Uiteraard ook rekening houdend met jullie eigen wensen. Mocht er door COVID-19 gerelateerde omstandigheden de kraamzorg bij jou thuis niet mogelijk zijn dan kan ik eventueel kraamzorg leveren door middel van videobellen.

Intakegesprek

Rond de zevende maand van je zwangerschap neem ik contact met je op voor een persoonlijk intakegesprek. Dat gesprek duurt ongeveer een uur. Ik vertel je over de inhoud van de kraamzorg tijdens de bevalling en in de periode daarna. Natuurlijk kunnen we dan ook al je mogelijke vragen over zwangerschap & kraamzorg bespreken.

Aan de hand van jouw persoonlijke situatie en het ‘landelijk indicatie protocol’, kan ik aangeven op hoeveel uren kraamzorg jij recht hebt en hoeveel uren je maximaal vergoed kunt krijgen van je zorgverzekeraar. Dat is een eerste indicatie, want e.e.a. kan na de bevalling en tijdens de kraamweek in overleg met de verloskundige of huisarts nog worden bijgesteld. De uren die ik assisteer tijdens de bevalling staan overigens los van de zorguren die je ontvangt.

In het intakegesprek ontvang je ook het kraamdossier die in je kraamtijd regelmatig gebruikt zal worden. Verder bespreek ik in dit gesprek graag jouw specifieke wensen en de wensen van je gezin. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

  • Waar wil je bevallen: thuis of in het ziekenhuis, in bad?
  • Is er zorg nodig voor de overige gezinsleden?
  • Welke voeding wil je geven?
  • Wat zijn je verwachtingen van de kraamzorg?
  • Welke spullen heb je nodig voor je baby?
  • Heb je een hoog-laagbed nodig van het hulpmiddelencentrum?

Kraampakket

Bij vrijwel alle zorgverzekeraars kun je vanaf de zesde maand (24 weken) van je zwangerschap een kraampakket aanvragen. Hierin zit alles wat je nodig hebt voor een thuisbevalling en de kraamtijd. Meer informatie over het kraampakket kun je ook vinden op de website van je zorgverzekeraar.

Als je niet via de zorgverzekeraar een kraampakket kunt ontvangen, dan kun je ook één aanschaffen via internet of bijvoorbeeld bij een babyspeciaalzaak, een groene kruiswinkel of een drogist. Het is nooit overbodig om z’n pakket in huis te hebben. Er zijn goede doelen die (gedeeltelijke) pakketten overnemen als het nog ongebruikt is.

Uitzetlijst

Het is best lastig om goed te bepalen wat je in huis moet halen voor de bevalling en kraamtijd. Om je alvast op weg te helpen heb ik voor het gemak een uitzetlijst gemaakt met alle benodigdheden. Klik hier om de uitzetlijst te downloaden.