Een zwangerschap is een bijzondere en spannende tijd die veel verandering in je huidige leven zal geven. De zwangerschap is vaak ook een tijd met veel vragen en onzekerheden, zeker bij een eerste kindje. Je negen maanden durende zwangerschap biedt gelukkig voldoende tijd om je goed voor te bereiden.

Inschrijven voor kraamzorg

Ben je zwanger? Dan is het goed om je zo spoedig mogelijk in te schrijven voor Kraammetzorg. Hoe eerder je dat doet, hoe beter ik rekening kan houden met jouw uitgerekende bevallingsdatum. Zodra ik je inschrijfformulier heb ontvangen krijg je van mij een bevestiging per e-mail en ben je verzekerd van professionele kraamzorg die vergoed wordt door alle zorgverzekeraars.

warmte

Inschrijfformulier + attentie.
Schrijf je nu in en ontvang tijdens de intake een attentie, namelijk het boekje Warmte of Slaappatronen van Edmond Schoorel of een cadeaubon van Bliss Beauty Salon,

Schrijf je hier digitaal in.

Heb je nog vragen? Dan kun je mij altijd bellen of een email sturen.
Lees hier de leverings- en betalingsvoorwaarden en hier de aanvullende voorwaarden.

Intakegesprek

Rond de zevende maand van je zwangerschap neem ik contact met je op voor een persoonlijk intakegesprek. Dat gesprek duurt ongeveer een uur. Ik vertel je over de inhoud van de kraamzorg tijdens de bevalling en in de periode daarna. Natuurlijk kunnen we dan ook al je mogelijke vragen over zwangerschap & kraamzorg bespreken.

Aan de hand van jouw persoonlijke situatie en het ‘landelijk indicatie protocol’, kan ik aangeven hoeveel uren kraamzorg jij vergoed kunt krijgen van je zorgverzekeraar. Dat is een eerste indicatie, want e.e.a. kan na de bevalling en tijdens de kraamweek in overleg met de verloskundige of huisarts nog worden bijgesteld. Soms zijn er bij complicaties meer uren nodig maar in andere gevallen kun je zorg minderen als het goed gaat. De uren die ik assisteer tijdens de bevalling staan overigens los van de zorguren die je ontvangt.

In het intakegesprek ontvang je ook het kraamdossier die in je kraamtijd regelmatig gebruikt zal worden. Verder bespreek ik in dit gesprek graag jouw specifieke wensen en de wensen van je gezin. Het gaat dan bijvoorbeeld om:

  • Waar wil je bevallen: thuis of in het ziekenhuis, in bad?
  • Zijn er in jou gezin aandachtspunten voor extra zorg?
  • Welke voeding wil je geven?
  • Wat zijn je verwachtingen van de kraamzorg?
  • Kraamzorg op maat leveren.
  • Welke spullen heb je nodig voor je baby?
  • Heb je een hoog-laagbed nodig van het hulpmiddelencentrum?

Kraampakket

Bij vrijwel alle zorgverzekeraars kun je vanaf de zesde maand (24 weken) van je zwangerschap een kraampakket aanvragen. Hierin zit alles wat je nodig hebt voor een thuisbevalling en de kraamtijd. Meer informatie over het kraampakket kun je ook vinden op de website van je zorgverzekeraar.

Als je niet via de zorgverzekeraar een kraampakket ontvangt, dan kun je ook één aanschaffen via internet of een drogist. Na jou kraamperiode zijn er goede doelen die de aangebroken pakketten graag van jou overnemen zoals stichting Baby Hope.

Uitzetlijst

Het is best lastig om goed te bepalen wat je in huis moet halen voor de bevalling en kraamtijd. Om je alvast op weg te helpen heb ik voor het gemak een uitzetlijst gemaakt met alle benodigdheden. Klik hier om de uitzetlijst te downloaden.